Tiếng Anh Lớp 12: Read the following passage and mark the letter A,  B,  C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the quest

Tiếng Anh Lớp 12: Read the following passage and mark the letter A,  B,  C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.           For a time, the Hubble telescope was the brunt of jokes and subject to the wrath of those who believed the U.S. government had spent too much money on space projects that served no valid purpose. The Hubble was sent into orbit with a satellite by the Space Shuttle Discovery in 1990 amid huge hype and expectation. Yet after it was in position, it simply did not work, because the primary mirror was misshapen. It was not until 1993 that the crew of the Shuttle Endeavor arrived like roadside mechanics, opened the hatch that was installed for the purpose, and replaced the defective mirror with a good one.           Suddenly, all that had originally been expected came true. The Hubble telescope was indeed the “window on the universe,” as it had originally been dubbed. When you look deep into space, you are actually looking back through time, because even though light travels at 186,000 miles a second, it requires time to get from one place to another. In fact, it is said that in some cases, the Hubble telescope is looking back eleven billion years to see galaxies already forming. The distant galaxies are speeding away from Earth, some traveling at the speed of light.           Hubble has viewed exploding stars such as the Eta Carinae, which clearly displayed clouds of gas and dust billowing outward from its poles at 1.5 million miles an hour. Prior to Hubble, it was visible from traditional telescopes on earth, but its details were not ascertainable. But now, the evidence of the explosion is obvious. The star still burns five million times brighter than the sun and illuminates clouds from the inside.           Hubble has also provided a close look at black holes, which are described as cosmic drains. Gas and dust swirl around the drain and are slowly sucked in by the incredible gravity. It has also looked into an area that looked empty to the naked eye and, within a region the size of a grain of sand, located layer upon layer of galaxies, with each galaxy consisting of billions of stars.           The Hubble telescope was named after Edwin Hubble, a 1920s astronomer who developed a formula that expresses the proportional relationship of distances between clusters of galaxies and the speeds at which they travel. Astronomers use stars known as Cepheid variables to measure distances in space. These stars dim and brighten from time to time, and they are photographed over time and charted. All the discoveries made by Hubble have allowed astronomers to learn more about the formation of early galaxies. Câu 31: The author states that the Hubble was not always popular because__________ .           A. it was more expensive than most space shuttles.           B. many people believed space exploration was a waste of time.           C. people were afraid of what might be found.           D. it was defective for its first three years in space. Câu 32: The word burnt in the first sentence is closest in meaning to __________ .           A. expense                  B. unhappiness           C. subject                   D. contentment Câu 33: The author implies that at the time the Hubble was initially deployed from the Earth _______ .           A. there was little attention paid to it.           B. it was already known that the mirror was defective.           C. there was considerable excitement about potential uses.           D. all attention was focused on the space shuttle, not the Hubble. Câu 34: The author implies that the satellite that carries the Hubble was specifically designed so that________ .           A. maintenance could be done by traveling astronauts.            B. the Hubble could move easily.           C. the mirror could contract and expand.            D. the known defective mirror could be replaced in space rather than on Earth. Câu 35: The author compares the astronauts of the Endeavor to __________ .           A. astronomers.           B. mechanics.            C. politicians.             D. scientists. Câu 36: The author states that Edward Hubble ___________ .           A. developed the Hubble telescope.           B. developed a mathematical formula to measure speed and distances between galaxies.           C. was the first person to use the Hubble telescope.           D. was a politician who sponsored funding in Congress. Câu 37: According to the passage, a Cepheid variable is __________ .           A. a mirror                                                     B. a star           C. a Hubble calculations                                D. the dimming and brightening of a star Câu 38: The word billowing in the third paragraph is closest in meaning to __________ .           A. sitting                     B. exploding               C. stopping                 D. pouring, giúp em giải bài này ạ, em cảm ơn thầy cô và các bạn nhiều.

3 bình luận về “Tiếng Anh Lớp 12: Read the following passage and mark the letter A,  B,  C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the quest”

Viết một bình luận

Contact Me on Zalo
Call Now Button